Kristijan Šulc iz perioda u Crvenoj zvezdi (©MN Press)
Kristijan Šulc iz perioda u Crvenoj zvezdi (©MN Press)

LEN Kup Evrope: Eksplozija Šulca u Holandiji, Šapčani evropsku odiseju započeli remijem

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.09.21. | 21:02

Lukas Kornelis Gilen spasio Utreht

Srpski klupski vaterpolo ponovo se visoko kotira u evropskim okvirima, Srbija ima najjaču ligu na Starom kontinentu i pet predstavnika u Evropi. Prvi se u novoj sezoni na međunarodnoj sceni predstavio Šabac – nije razočarao na premijeri, ali nije ni stigao do rezultata kakvom se nadao. Kvalifikacioni turnir u LEN Kupu Evrope šabački Delfini otvorili su remijem sa Utrehtom u Holandiji – 8:8 (1:1, 2:2, 2:2, 3:3).

Sačuvao je Šabac okosnicu, tima, nadogradio ga je tokom leta i upravio su novajlije bile najbolje u prvom takmičarskom meču. Eksplodirao je u Utrehtu talentovani Kristijan Šulc, koji je u grad na Savi došao iz Crvene zvezde. Demostrirao je Šulc treneru Antu Vasoviću šta može da očekuje ove sezone – brdo golova.

Izabrane vesti

Ako se po jutru dan poznaje, Šapčani su uboli džek-pot, a Kristijan Šulc pravu sredinu za razvoj. Veliak su očekivanja bila od Šulca dok je nosio crveno-belu kapicu, nije ih u potpunosti opravdao iako je svako malo umeo da pokaže zašto je svojevremeno proglašavan za jednu od najvećih srpskih vaterpolo nada. Mrežu Utrehta je napunio do vrha, ali to nije bilo dovoljno da se trijumfalno krene u pohod na evropski trofej u drugom po snazi takmičenju na Starom kontinentu.

Postigao je Kristijan Šulc četiri gola, bio je daleko najraspucaniji u timu Šapca – niko od njegovih saigrača nije postigao više od jednog gola, a on je bio zaslužan za polovinu – ali je u suparničkom timu zablistao Lukas Kornelis Gilen.

Pogađao je Lukas Kornelis Gilen u presudnim trenucima, bio je motor Utrehta i centralna figura u dramatičnoj završnici. Šabac je ne 2:37 do kraja imao “plus dva”, a onda je Gilen svezao dva gola, vratio Utreht u život i doneo svom timu bod. Na papiru je ovo možda bio najlakši protivnik i zbog propuštene prilike da krenu trijumfom žaliće šabački Delfini. Ali, šabac je u Holandiju doputovao sa samo 11 prvotimaca. Među njima jeste najveće pojačanje – Simon Vogel, ali nema jednog od najboljih igrača i povremenog reprezentativca Srbije – Ognjena Stojanovića.


tagovi

VK ŠabacLEN Kup EvropeKristijan Šulc

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara